Desenvolupament sostenible d'equips informàtic

Què és l'obsolescència programada (cerca una imatge que la represente). Segur que has vist una pel·lícula d'animació que tracta aquest tema, sabries dir quina és?

L'obsolescència programada o obsolescència planificada és la determinació o programació de la fi de la vida útil d'un producte, de manera que, després d'un període de temps calculat per endavant pel fabricant o per l'empresa durant la fase de disseny del mateix, aquest es torni obsolet, no funcional, inútil o inservible per diversos procediments, per exemple per falta de recanvis, i calgui comprar un altre nou que el substitueixi. La seva funció és generar més ingressos a causa de compres més freqüents per generar relacions d'addicció (en termes comercials, «fidelització») que redunden en beneficis econòmics continus per períodes de temps més llargs per a empreses o fabricants.



Esbrina almenys cinc productes d'ús massiu en les quals s'aplica l'obsolescència programada

1. Cartutxos de tinta
2. Software
3. Videojocs
4. Cotxes
5. Bombetes elèctriques

Què és la brossa electrònica i quines conseqüències té

Els residus electrònics són aquells residus que estan constituïts per aparells que basen el seu funcionament en l’electricitat i que actualment es troben en desús. 
Hi ha diversos danys per a la salut i per el medi ambient generat per diversos dels elements contaminants presents en els residus electrònics, especialment el mercuri, que rodueix danys al cervell i al sistema nerviós.

Els ciutadans conscienciats amb el medi ambient haurien de seguir les tres erres de l'ecologisme també amb els aparells elèctrics i electrònics i que són?


[RECICLATGE.jpg]
Minimitzar els problemes originats pels fem domèstics depèn en gran mesura de l’actitud dels consumidors i consumidores, que poden actuar responsablement de tres maneres:
Parar-se a pensar, en primer lloc, si el producte que vol comprar és realment necessari.

Després hem de triar aquells que no contribueixen a crear residus inútils (evitar l’empaquetament excessiu o comprar productes reciclables)

Separar activament els residus, facilitant així el seu tractament posterior.

Estes tres actuacions constitueixen la regla de les “tres r”: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

o REDUIR.

Reduir el fem consisteix en rebutjar els diferents tipus d’envasos lo empaquetats quan aquests no compleixen una funció imprescindible des del punt de vista de la conservació, de la facilitat per al trasllat i del consum.
Els envasos familiars són preferibles als individuals. Hauríem de tindre cura amb els productes d’usar i tirar, com ara els tovallons de paper o els gots de plàstic. Si anem a la compra amb una bossa o carret podem estalviar una gran quantitat de bosses de plàstic per transportat aliments.

o REUTILITZAR.

Reutilitzar els productes abans que es convertisquen en residus consisteix en intentar traure’ls tot el profit, en primer lloc en les nostres llars, i si no tornant-los al circuit comercial en el qual els hem adquirit.
Hi ha tipus de begudes que es venen en botelles de vidre retornable, que després de ser rentades tornen a utilitzar-se com a envasos.
També és una bona manera de reutilitzar productes l’ús de piles recargables o usar com a bossa de fem les bosses de plàstic de la compra.

o RECICLAR.

Reciclar el fem consisteix en tornar al cicle productiu els residus per a que, després d’un tractament, puguen incorporar-se al mateix procés. Així aconseguim no sols evitar el deteriorament mediambiental, sinó també un estalvi d’energia i matèries primeres.
Els materials amb més percentatge de reciclatge són el paper, el vidre i els metalls.

Quan a casa se vos trenca, desbarata o canvieu d'ordinador, consola o mòbil, que feu?

El portem arreglar, si no compren un altre.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Conceptos de programación

SISTEMAS OPERATIVOS

Tipus de xarxes informàtiques